marianne

Wie ben ik zelf?

Ik probeer u, middels consulten en het geven van homeopatische middelen, inzicht te geven in het eigen uniek zijn, waardoor u zo optimaal kan leven volgens uw eigen zijn. 

Ik ben ervan overtuigd dat er meer is dan datgene dat we met onze zintuigen kunnen waarnemen en dat dat zichtbaar gemaakt en onderzocht dient te worden en daarom ben ik meer dan 26 jaar geleden homeopathie gaan studeren en ik verdiep mij nog dagelijks in het fenomeen: Mens.

Ik volgde mijn opleiding bij het Nederlands College voor Natuurgeneeskunde in Hilversum en behaalde in 1990 het Vakdiploma Klassieke Homeopathie. Sinds die tijd voer ik praktijk aan huis. Ik ben Brabantse van geboorte en het grootste gedeelte van mijn praktijkvoering lag daar. Ik ben 67 jaar en de trotse moeder van twee volwassen kinderen en oma van drie kleinkinderen.

Ik ben geregistreerd lid van de NVKH (Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten), waardoor u niet alleen verzekerd bent van professionele ondersteuning, maar waardoor u vanuit uw aanvullende verzekering recht hebt op een (gedeeltelijke) vergoeding van de consultprijzen. (Zie onderdeel Tarieven.)

In de afgelopen jaren volgde ik vele nascholingen en specifiek gerichte seminars en ik zal dat blijven doen, enerzijds omdat de beroepsvereniging verplichte jaarlijkse scholing als eis heeft, maar ook omdat het boeiend is te zien hoe collega’s het vak uitvoeren. De klassieke homepathie is nog steeds in ontwikkeling en we leren van elkaar nieuwe anamnesetechnieken en nieuwe middelen.

De laatste jaren volgde ik Anne Vervarcke intensief met haar Case Taking volgens de Vital Approach. Deze manier van anamnese en de daaruit voortvloeiende middelkeuze passen het beste bij mijn levensinzichten. Het daaruit voorvloeiende similimum voorschrift is gebaseerd op de meest karakteristieke eigenschappen van de persoon en met deze anamnese-techniek kom ik het dichtst bij het unieke van ieder persoon. Seminars van Michal Yakir over haar werkwijze met de plantenmiddelen vond ik  zeer waardevol. Haar ordening geeft geweldige informatie over de verschillende stages in een mensenleven. En uiteraard verdiep ik me in de systematiek van Jan Scholten.

De klassieke homeopathie kent geen gelijkluidende benadering en behandeling, iedere homeopaat werkt op zijn/haar manier met de anamnesetechniek, die het beste bij hem/haar past. De overeenkomst die alle homeopaten hebben is het geven van homeopatische middelen volgens de gelijksoortigheidsregel. De verschillen zitten voornamelijk in de frequentie van inname en de potentiekeuze.

Mijn persoonlijke ontwikkeling en interesse ligt de laatste maanden op het non-duaalbewustzijn. Met deze inzichten en theorie valt mijn hele spirituele zoektocht van het grootste deel van mijn leven op zijn plaats. Non-dualisme (advaita vedanta) gaat over het Ene, dat voorbij alle dualiteit in deze wereld bestaat. Om dit grote potentiële krachtveld te kunnen voelen en ervaren moet de mens leren het mechanisme van het ego te doorzien.

Ik hoop dat u op mijn website die informatie vindt die u zoekt en/of nodig heeft. Bij onduidelijkheden of  persoonlijke vragen help ik u graag telefonisch  of per e-mail, zie Contact pagina.