EHBO

EHBO met homeopathie

Op deze pagina wil ik u graag adviezen geven over het gebruik van homeopatische middelen in acute gevallen.

We spreken hier niet van klassieke homeopathie, maar van klinische homeopathie. We passen een gelijkend homeopatisch middel toe op het klinische beeld. Erg belangrijk daarbij is te kijken naar wat de patiënt als belangrijk aangeeft, of pijnlijk, of moeilijk etc.etc.  Als voorbeeld: als men iets gekneusd heeft is de standaard regel: koelen. Maar dat is niet individueel, het kan zijn dat de patiënt juist graag iets warms op het gekneusde deel legt. Juist daarop wordt in de homeopathie het middel gebaseerd, op het individuele van de patiënt. De persoon in kwestie weet namelijk, in veel gevallen, intuïtief wat goed voor hem/haar is.

In gevallen, waarbij op korte termijn actie vereist is, moet homeopathie ook snel helpen. Indien het middel niet binnen een halve tot een dag verbetering van de toestand geeft is het niet het juiste middel en gelieve u opnieuw contact op te nemen. Uiteraard zal ik dat altijd met u bespreken als u een behandeling bij mij start.

Zie ook uitleg onder acute klachten.

Ook de potentie dient aangepast te worden aan de situatie, maar in noodgevallen, als u geen overleg kunt hebben met uw homeopaat is het goed te starten met een C30 potentie opgelost in een glas water en hieruit om het kwartier/half uur een theelepeltje te nemen. Bij verbetering/verlichting de tijdspanne van inname vergroten. (Voor uitleg over potenties zie onderdeel: Middelen.)

Er zijn veel middelen,  ook te verkrijgen bij drogist en apotheek voor zelfhulp, maar sinds kort mag er op de meeste homeopatische middelen geen vermelding meer staan, waarvoor dat middel of een zalfje zou kunnen helpen, wetenschappelijk bewijs zou ontbreken…..

Sterker nog,  de Reclame Code Commissie is een heksenjacht begonnen tegen alle therapeuten en artsen die hun ogen onterecht zouden claimen bepaalde aandoeningen te kunnen genezen en websites en facebook pagina’s worden hierop nagelezen en boetes uitgeschreven. Daarom kan ik geen adviezen via mijn website geven helaas.

Maar uiteraard bent u welkom in de praktijk voor een eerlijk en oprecht gesprek en advies.