Sluiting Praktijk per 1-1-2017

Sluiting Praktijk per 1-1-2017

Na gedegen overweging heb ik een moeilijk besluit genomen: Met ingang van 1 januari 2017 stop ik met mijn praktijk. Doorslag voor deze beslissing is een eis die VGZ meende te kunnen opleggen aan alle therapeuten in het aanvullende/alternatieve vlak: we werden geacht een medische basiskennis cursus te volgen (MBK). Alleen die therapeuten die deze cursus gevolgd hebben worden door hen vanaf 1/1/ 2017 nog vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Men ging er maar vanuit dat deze scholing voor een ieder nodig was, ook voor hen die al jarenlang een gedegen praktijk voeren en voldoen aan de bijscholingsnormen van hun beroepsvereniging.

Toen deze MBK-eis begin 2016 duidelijk werd heb ik me er tegen verzet.  Er waren heftige vergaderingen binnen onze beroepsvereniging.  VGZ was echter vastberaden en hield vast aan hun eis.

Ik vind de bemoeizucht en de regels, die zorgverzekeraars menen te kunnen opleggen, veel te ver gaan. Fysiotherapeuten, logopedisten, psychologen, allemaal hebben ze er al enkele jaren mee te maken. Ik volg deze ontwikkelingen al die tijd al met de nodige zorgen. Overheid en zorgverzekeraars in Nederland bepalen steeds meer hoe de zorg verleend moet worden. Ik ervaar het als beperken van vrijheid in handelen en denken. Voor mij stond het vast, ik zou die opleiding niet meer gaan doen, ook rekening houdend met mijn leeftijd en jarenlange ervaring.

Toen kwam in oktober mijn tweede keuze: ga ik toch met mijn praktijk door zonder dat cliënten een vergoeding krijgen vanuit een aanvullende verzekering, als zij  die al hebben afgesloten. (Het is me overigens nog totaal onduidelijk of de overige zorgverzekeraars deze eis van VGZ volgen. Echte duidelijkheid heb ik daarover nog niet kunnen verkrijgen.)

Daarom heb ik definitief mijn besluit genomen:

Ik heb met ingang van 1/1/2017 mijn lidmaatschap van de beroepsvereniging opgezegd. Vanaf 1/11 2016 neem ik geen nieuwe cliënten meer aan, althans geen mensen die door dit besluit op 1/1/2017 niet verder zouden kunnen vanwege geen vergoeding vanuit een aanvullende verzekering.

Mocht u naar aanleiding van deze mededeling vragen hebben, neem dan aub. contact met mij op. Hulpverlenen zit in mijn bloed en wellicht kan ik u toch op een andere manier helpen.

Geweldig initiatief

Geweldig initiatief, een geheel andere gezondheidsverzekeraar voor de nabije toekomst?

http://www.gezondheidscooperatief.nl

Een geweldig initiatief wil ik graag ook onder uw aandacht brengen. Een nieuwe zorgverzekeraar voor de toekomst met fantastische vergoedingen voor aanvullende geneeswijzen. Maar ze hebben op dit moment nog wel leden nodig voor hun coöperatie. Neem de moeite hun website te bestuderen. Ik ben enthousiast!

Week van de homeopathie 2016 10 t/m 16 april

Week van de homeopathie 2016 10 t/m 16 april

Elk jaar wordt wereldwijd de Week van de homeopathie georganiseerd ter gelegenheid en herinnering aan de bedenker van de homeopathie Dr. Samuel Hahnemann.

Er is ook elk jaar een thema verbonden aan deze week, dit jaar is dat: Voorkomen is beter dan genezen. Zie voor meer informatie 2016 http://www.vereniginghomeopathie.nl/agenda/10-tm-16-april-week-van-de-homeopathie-2016

Jarenlang was  ik zeer actief tijdens de Week van de homeopathie, ik stond op beurzen, organiseerde zelf lezingen etc etc.  De afgelopen jaren beperk ik mij tot het geven van een korting op de consultprijs. Indien u tussen 10 en 16 april met mij een afspraak maakt voor een eerste consult, en het daadwerkelijke consult mag dan ook later in de maand gepland worden, dan betaalt u de prijs van een vervolgconsult voor een eerste gesprek van anderhalf uur.    Zie onderdeel Tarieven.

Overigens ben ik altijd bereid u gratis telefonisch te woord te staan en inlichtingen te verschaffen over wat klassieke homeopathie voor u of uw kind zou kunnen betekenen, als u na het lezen van mijn website nog vragen zou hebben, of wat meer persoonlijk contact zou willen alvorens te besluiten tot het starten van een behandeling. Met al uw vragen bent u welkom.

Homeopathie op you tube

Homeopathie op you tube

Mijn beroepsvereniging NVKH heeft sinds kort ook een eigen you tube pagina. Hierop nu vier patiëntverhalen, heldere weergave, wellicht voor u ook de impuls om toch eens homeopathie te overwegen.

Zie: https://www.youtube.com/channel/UC-_F-7NCXnQuTn8B4wH2Kmg

Bekijk de laatste verandering op mijn tarievenpagina.

Bekijk de laatste verandering op mijn tarievenpagina.

Boekrecensie: Het gezonde hartboek.

Boekrecensie: Het gezonde hartboek.

Onlangs schreef ik weer een recensie over het boek: Het gezonde hartboek.

Zie Inspirerend leven recensie

Naambord verdwenen

Naambord verdwenen

In de nacht van 14 op 15 november vond iemand (of meerderen) het blijkbaar leuk om mijn naambord van de schutting te verwijderen en het ook nog mee te nemen of ergens te dumpen.  Misschien waren er andere motieven dan gewoon vandalisme, dan had ik het graag mondeling vernomen.

Boekrecensie

Boekrecensie: Het verlichte brein

Onlangs schreef ik voor de website Inspirerend leven een persoonlijke boekrecensie van het boek: Het verlichte brein geschreven door Alberto Villildo en David Perlmutter.

U kunt deze recensie vinden via: http://www.inspirerendleven.nl/recensie/het-verlichte-brein/

 

Week van de homeopathie 2015 van 10 tot en met 16 april

Week van de homeopathie 2015

Elk jaar wordt wereldwijd de Week van de homeopathie gehouden van 10 tot en met 16 april. Homeopaten willen hiermee aandacht vragen voor hun behandelwijze.

Graag geef ik een lezing over klassieke homeopathie bij uw organisatie, vereniging of vriendenclub etc.,  indien u minimaal 8 personen hiervoor kunt interesseren.

Als actie deze week:  Wie tussen 10 en 16 april bij mij een afspraak maakt als nieuwe cliënt betaalt voor dit consult van anderhalf uur de prijs van het vervolgconsult : € 71,75.

Door mijn beroepsorganisatie Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH) en de Koninklijke Vereniging Homeopathie Nederland (KVHN) is een ‘glossy’ digitaal uitgebracht waarin acht patiënten en homeopaten vertellen over de behandeling. U kunt dit blad bij mij aanvragen via email: marianne@mariannemartens.nl

Werkzaamheid van homeopathie op celniveau

Werkzaamheid van homeopathie op celniveau

Nog meer informatie over de werking van homeopathie en een onderzoek gedaan van de effecten op celniveau.

http://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/en-zo-werkt-klassieke-homeopathie-dus-simpel/

Page 1 of 3123»